click on pictures to make them larger

onsdag 21 april 2010

The American Dream

"The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to believe it"
(George Carlin)


Branson, Missouri kan vara den mest underliga plats som jag någonsin sett. En stad i ungefär samma storlek som Helsingborg med ca 6000 lokala invånare som drar ca 8,5 MILJONER turister varje år! Vägarna kantas av enorma marknadsföringsskyltar för de 100-tals shower som pågår i stan. Där det inte finns neonskyltar eller teatrar finns det dessert parlours, steakhouses, udda arkitektur/byggnadsutsmyckningar/statyer (t.ex ett gigantiskt Titanicmuseum) eller konstiga tivoliaktiviteter. Två andra frekvent förekommande moment i stan är kyrkor och pensionärer. Branson är lite som ett konservativt kristet Las Vegas för blå- och vithåriga tanter.


Ibland känns det som att man är i yttre rymden när man cruisar runt i stan. Vardagen kryddas av både underhållande och obekvämt udda överraskningar.


Det är till exempel rätt vanligt att träffa på Elviskopior iförd full mundering i snabbköpet. Ibland går folk runt utklädda till kossor och vinkar till bilar. Första dagen efter att jag kommit hit stod det en tjej i varmkorvskostym och dansade på en parkeringsplats. Tuff kostym verkar vara da shit. Jag kanske borde skaffa en...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar